Ladeboks til elbil

H-I Elektro er en profesjonell elektroinstallatør som kan hjelpe deg med å installere ladeboks til elbil samt en rekke andre elektrotjenester. 

Ønsker du å lade elbilen din hjemme, kan vi være behjelpelige med installering, montering og levering. Ta kontakt med oss i dag for et uforpliktende tilbud.

Derfor bør du ha ladeboks

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sin klare anbefaling er en såkalt Mode 3 ladestasjon. Dette er en fastmontert ladeboks. DSB anbefaler dette fordi den har “god sikkerhet, lader raskt og har stor fleksibilitet”. I tillegg er det verdt å nevne at de har lang levetid, og derfor er en god investering. 

Gode grunner til å velge ladeboks

  • God sikkerhet
  • Lader raskt
  • Høy ladeeffekt
  • Stor fleksibilitet
  • Lang levetid – en god investering

God sikkerhet – tryggere enn vanlig stikkontakt

Med en ladeboks får du mange fordeler – du slipper blant annet å bekymre deg for sikkerheten når du lader bilen. Den har nemlig innebygde sikkerhetsfunksjoner. For eksempel er jordfeilovervåkning allerede installert. Du må riktignok sørge for at du har overspenningsvern foran stasjonen. 

Lader raskt

Med en Mode 3 ladestasjon kan du lade på høyere effekt, noe som fører til raskere lading. Hvis du bruker en vanlig stikkontakt, vil du bruke lang tid på å lade bilen fullt. En hjemmelader kan for eksempel gi 22 kW. 

Husk å sjekke at bilen faktisk kan lade på så høy effekt.

Stor fleksibilitet

En ladestasjon gir deg stor fleksibilitet med tanke på hvilken elbil du skal ha og hvordan du ønsker å lade denne. Den egner seg til rask lading, lading over lengre tid og hyppig lading. Dette er viktig dersom dine ladebehov endrer seg i fremtiden – for eksempel ved kjøp av ny og kraftigere elbil. I tillegg er den selvsagt svært enkel å bruke.  

Lang levetid – en god investering

Ladebokser har lang levetid, og vil dermed kunne lade bilen din i mange år fremover. Med andre ord er den definitivt verdt pengene. Dessuten vil det gjøre boligen din mer attraktiv i fremtiden hvis på et tidspunkt skal selge. 

Salget av elbil kommer bare til å øke med årene, og mange potensielle kjøpere vil være interessert i en bolig med gode lademuligheter. 

Hvorfor velge elbil?

En elbil er et ypperlig valg, både av praktiske og økonomiske årsaker, for ikke å snakke om miljøgevinsten. De fleste er enige om at fremtiden er elektrisk, og med alle fordelene som følger et grønt bilvalg, er det egentlig ingen grunn til å vente. 

Har du bestemt deg for å kjøpe elbil? Stadig flere skaffer seg elektrisk eller hybrid bil, og behovet for å installere en elbillader hjemme har økt betraktelig de siste årene ettersom det frarådes å bruke vanlige stikkontakter. Les mer for å lære om lading av elbil, eller kontakt oss allerede nå.

Slik lader du elbil hjemme

For en optimal og sikker lading bør du installere en ladeboks til lading av elbil. Det er mulig å installere en ekstra kurs til lading av elbil gjennom vanlig stikkontakt, men av sikkerhetsmessige årsaker anbefales ikke denne metoden.

Fordi lading gjennom stikkontakt gir ulemper som lav ladeeffekt og redusert brannsikkerhet ved feil bruk, vil en elbillader som monteres til vegg eller på bakken være en mye sikrere og mer effektiv løsning. 

Les mer: Elektriker Oslo

Hvordan fungerer ladeboksen?

En vegglader, eller en ladeboks, er en Mode 3 type elbillader som kan benyttes av de fleste elbilmodeller. Den lader effektivt, og er spesialdesignet for å være brannsikker og ufarlig å bruke.  

Det finnes mange ulike typer elbilladere på markedet, og noen kommer med funksjoner som smarte betalingsløsninger og tidsinnstilt ladetid. Slik kan du holde kontroll på hvor mye bilen lader dersom du for eksempel lader den om natten. 

Ladeboksen er en fastmontert lader som ikke kan flyttes rundt på. Dette innebærer at du må ha plass til å installere den. I tillegg bør den stå trygt og tørt under tak eller inntil en husvegg. 

Hvorfor er ladebokser det tryggeste alternativet? 

Den største risikoen for brann er ikke selve elbilen, men ukorrekt bruk av ladeutstyret. Det er svært viktig at elbilen blir ladet med riktig lader og at el-anlegget er mottakelig for slik lading. 

Derfor er det viktig at du involverer en elektriker så tidlig som mulig når du skal kjøpe elbil. Mange velger å kontakte elektrikeren allerede før de kjøper bilen, slik at de kan ta med elektrikerens anbefalinger i betraktning. 

En ladeboks er det tryggeste alternativet fordi boksen avslutter ladingen så fort det oppstår en feil, og fordi laderen kan fordele strømmen over en lengre periode og eventuelt over flere biler dersom flere benytter samme boks. 

Hvordan installere en elbillader hjemme? 

Har du planer om å installere en elbillader hjemme? Det kan vi i H-I Elektro bistå deg med. Vi er en autorisert elektroinstallatør med lang erfaring og mange fornøyde kunder å vise til. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig produkt til din bil, og vi tar oss av installering og montering av ladeboksen. 

Vi kommer gjerne på en uforpliktende befaring for å finne ut hvor laderen står best plassert, og om det eventuelt må gjøres endringer i det elektriske anlegget. Med H-I Elektro får du en partner som er med deg hele veien, fra salg til montering. 

Andre tjenester 

Har du behov for andre elektrotjenester? I forbindelse med en installasjon av ladeboks kan det også være smart å oppgradere det elektriske anlegget, og i noen tilfeller er det påkrevd. Fra og med 2016 gjelder egne sikkerhetsforskrifter for alle strømnett som skal brukes til jevnlig lading av elbil. Vanlige boliger med vanlige stikkontakter er rett og slett ikke utstyrt med elektriske anlegg som tåler slik belastning over lengre tid. 

Dette er noe vi i H-I Elektro kan hjelpe deg med! Vi utfører blant annet tjenester som:

  • Oppussing og rehabilitering
  • Rehabilitering av det elektriske anlegget
  • Montering av elbillader
  • Smarthusløsninger 
  • Tele- og dataløsninger

Vi er en godkjent elektriker i Oslo med mange fornøyde kunder. Vi har leverandører og samarbeidspartnere, og vi setter gjerne sammen et uforpliktende tilbud til deg som er i en oppussingsprosess. 

Dette er H-I Elektro

H-I Elektro er en erfaren, profesjonell og dyktig elektroinstallatør. Våre flinke elektrikere i Oslo og Akershus fullfører alltid et oppdrag til avtalt tid, og holder alltid en åpen kommunikasjon dersom noe uforutsett skulle skje underveis. 

Vi utfører oppdrag både for private og bedrifter, og tar alltid imot enhver utfordring på strak arm. Velger du oss som din lokale elektriker, garanterer vi at jobben blir gjort akkurat slik du ønsker det, og etter dagens lover og retningslinjer. Du vil alltid være i trygge hender. 

Ta kontakt med oss i dag

Trenger du lader til dine elbiler og ønsker å installere en elbillader hjemme? H-I Elektro gjør jobben for deg. Med lang erfaring og bred kompetanse gjør vi jobben enkel for deg. Vi sørger for at ladeboksen blir montert og installert etter alle retningslinjer. 

Hos oss vil du alltid være i trygge hender. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende befaring, slik at vår installatør kan hjelpe deg med å finne beste løsning for ladeboks i ditt hjem. Vi ønsker å hjelpe deg uansett behov! 

Ofte stilte spørsmål om ladebokser

Hvorfor bør jeg installere en ladeboks hjemme?

Dersom du eier en elbil, er en ladeboks hjemme en god investering. Det reduserer risikoen for brann, batteriet lades raskere og strømforbruket er tilsvarende en vanlig stikkontakt. Ikke minst kan du lade effektivt ved behov. 

Hvor lang levetid har en ladeboks? 

Ladebokser har i dag normalt en levetid på opptil 10 år. Kontakt oss for mer informasjon om våre leverandører. 

Kan jeg installere ladeboks selv?

Nei. En ladeboks kobles opp mot sikringsskapet ditt, og må derfor installeres av en sertifisert elektroinstallatør. Dette kan vi i H-I Elektro hjelpe deg med. 

Hva koster installasjon av ladeboks? 

Pris på installasjon av ladeboks avhenger av leverandør, modell og ditt elektriske anlegg. Kontakt oss for mer detaljert informasjon. 

Trenger jeg jordfeilbryter til lading av elbil? 

Mange lader elbilen uten jordfeilbryter. Dette kan i verste fall føre til brann i det elektriske anlegget. Derfor har norske myndigheter innført krav om at alle elbilladere skal ha en egen kurs til ladepunktet, med jordfeilbryter type b. En jrdfeilbryter type b sikrer anlegget mot likestrømsfeil. 

Kan jeg lade bilen med en ladekabel?

Alle el- og hybridbiler leveres med en ladekabel. En slik kabel er likevel dårlig egnet som hovedløsning for lading hjemme, da den ikke er skapt for å tåle høy belastning. Vi anbefaler at du installerer en ladeboks for å lade elbilen hjemme. 

Har du spørsmål? Send oss gjerne en melding!