Smarthus løsninger

Ønsker du et smartere hus? Med enkle smarthus løsninger kan du få full kontroll og en enklere hverdag. Du kan styre hjemmet gjennom en app eller stemmen.

Vil du ha muligheten til å styre huset ditt gjennom en app? Med smarthus løsninger kan du enkelt og komfortabelt senke temperaturen, kontrollere lys og varme eller mye annet fra telefonen. 

H-I Elektro kan hjelpe deg med å installere smarte løsninger i hele huset. Ta kontakt for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg. 

Hva er egentlig et smarthus? 

Smarthus kalles gjerne hjemautomasjon, og er en betegnelse på smarte og forenklede løsninger som gjør hverdagen litt lettere. Det kan være noe så enkelt som det å kunne styre lyset eller temperaturen gjennom smarthus apper til å kunne åpne ytterdøren med en kode. 

Mens andre velger å gå så langt som å effektivisere hele det elektriske anlegget, har noen kun behov for et par enkle løsninger. 

Smarthus kan være ideelt for deg som ønsker en mer komfortabel hverdag, men slike løsninger passer også særlig godt for personer som trenger ekstra assistanse til dagligdagse gjøremål. 

Hvilke smarthus løsninger finnes det?

Det finnes mye du kan gjøre for å et litt smartere hus. Det er fullt mulig å legge til smarthus løsninger både før og etter boligen har blitt bygd, og vi i H-I Elektro bistår deg i alt fra planlegging til gjennomføring. 

Noen av de vanligste løsningene er:

 • Inneklima 
 • Energisparing
 • Underholdning og kommunikasjon 
 • Automatisering
 • Sikkerhet

Det er for eksempel fullt mulig å installere funksjoner som markiser som går ned når solen skinner gjennom vinduet, automatisk justering av temperaturer i ulike rom for ekstra energisparing og ulike sikkerhetsløsninger, som for eksempel muligheten til å slå av kurs for komfyr når du drar. 

Det finnes utallige løsninger du kan gjøre for et smartere hus, og her er det egentlig bare fantasien og budsjettet som stopper deg. 

Hvordan kan H-I Elektro bistå deg?

Vi ser at det er et økende behov for enkle smarthus løsninger. Med travle hverdager ønsker folk flest å forenkle hverdagen der det er mulig. Med gode smarthusløsninger tilpasset dine behov, kan du gjøre boligen din mer komfortabel, og livet litt enklere. 

Hos H-I Elektro har vi lang erfaring og bred kompetanse, og kan hjelpe deg med å planlegge ditt smarthus. Vi utfører installasjoner både på nye og eksisterende boliger. Sammen finner vi de løsningene som passer deg best. 

Vi samarbeider med noen av de dyktigste folkene i bransjen, og kan derfor også komme med forslag til hvilke produkter som passer boligen din. Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

Slik gjør du huset ditt smart

H-I Elektro hjelper deg å planlegge ditt smarthus. Er du usikker på om det er noe for deg? Eller synes du det er vanskelig å se for deg det ferdige resultatet? La oss gi deg tips til hvordan du kan gjøre det – steg for steg.

Steg 1: Etabler en “hub”

Det aller første steget bør være å skaffe en såkalt hub. Dette er et slags samlingspunkt for alle dine smarthus løsninger. Du kan gjerne se på dette som “hjernen” til resten av huset ditt. Den kobler ulike komponenter som lys, lyd og sikkerhet sammen. 

Videre er huben koblet til en app på telefonen din, og herfra styrer du alle smarthus løsninger i huset ditt. Flere store aktører på markedet har egne hubs, for eksempel Amazon Echo og Google Nest Hub.

Steg 2: Koble til høyttalere

Et smarthus kan være så enkelt som at du kobler sammen høyttalerne på kjøkkenet, stua og soverommet gjennom huben. Da kan du få Siri, Alexa eller Google Assistant til å skru på radioen om morgenen eller musikk til festen – med bare stemmen. Du kan også få værmelding, nyheter og lignende. 

Steg 3: Ekspander med belysning

Før var stemmestyrt belysning science fiction. Nå er det kommet en rekke smarthus løsninger innen belysning på markedet. For eksempel er Philips Hue svært populært. Med et enkelt trykk på appen eller ved å gi en kommando kan du skru av og på, dimme og til og med endre fargen på lyset.

Nå har du koblet både lysene og høyttalerne til hubben, og kan kontrollere begge fra telefonen eller via stemmen. Da trenger du bare si ordet “fest”, og så setter lydanlegget på din favorittmusikk mens lyset endrer seg i takt med musikken.  

Steg 4: Kun fantasien setter grenser

Vil du utvide med flere funksjoner og smarthus løsninger? Nå er det bare fantasien som setter grenser. Du kan for eksempel gjøre døren smart. Da trenger du kun fingeravtrykk, en kodebrikke, en kode eller telefonen for å åpne døren – du velger selv hva som passer deg best.

Du kan med andre ord åpne en smartdør fra telefonen. Det betyr at du kan åpne mens du er i et annet rommet. Dette er perfekt om du har satt deg godt til rette i sofaen, eller hvis du er opptatt med noe annet. En slik løsning er også egnet for personer som er dårlig til beins eller lignende.

Andre tjenester

H-I Elektro AS har lang erfaring og bred fagkompetanse. Alle våre elektrikere er presise, dyktige og alltid nøye med arbeidet de gjør. Du vil alltid få arbeid som er utført i henhold til dagens retningslinjer, og som er utført av en autorisert elektriker. 

I tillegg til smarthus løsninger, kan vi også bistå på andre områder som krever en profesjonell elektroinstallatør. 

Vi utfører blant annet tjenester som:

 • Oppussing og rehabilitering
 • Rehabilitering av det elektriske anlegget
 • Montering av elbillader
 • Smarthusløsninger 
 • Tele- og dataløsninger
 • Ladeboks

Les mer: Elektriker Oslo 

Ta kontakt i dag

Ønsker du å gjøre hjemmet ditt smartere? Ta kontakt med oss idag for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan bistå deg. Vi kommer gjerne på befaring. Hos oss får du alltid høy kvalitet og rå service fra alle våre elektrikere. 

Høres dette ut som noe for deg? Bestill elektriker eller ta kontakt med oss for en hyggelig prat om hvordan vi kan bistå deg. 

Vi ser frem til å høre fra deg!

Har du spørsmål? Send oss gjerne en melding!