Smarthus løsninger

Ønsker du et smartere hus? Med enkle smarthus løsninger kan du få full kontroll og en enklere hverdag. Du kan styre hjemmet gjennom en app eller stemmen.

Vil du ha muligheten til å styre huset ditt gjennom en app? Med smarthusløsninger kan du enkelt og komfortabelt senke temperaturen, kontrollere lys og varme eller mye annet fra telefonen. 

H-I Elektro kan hjelpe deg med å installere smarte løsninger i hele huset. Ta kontakt for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg. 

Hva er egentlig et smarthus? 

Smarthus kalles gjerne hjemautomasjon, og er en betegnelse på smarte og forenklede løsninger som gjør hverdagen litt lettere. Det kan være noe så enkelt som det å kunne styre lyset eller temperaturen gjennom smarthus apper, til å kunne åpne ytterdøren med en kode. 

Mens andre velger å gå så langt som å effektivisere hele det elektriske anlegget, har noen kun behov for et par enkle løsninger. 

Smarthus kan være idéelt for deg som ønsker en mer komfortabel hverdag, men slike løsninger passer også særlig godt for personer som trenger ekstra assistanse til dagligdagse gjøremål. 

Smarthusets historie

Ideen om smarthus er ikke helt ny – faktisk startet den allerede i 1898 med oppfinnelsen av fjernkontrollen. Ideen, som kom fra Nikola Tesla, regnes som det første steget mot det vi i dag kjenner som smarthuset.

Industrielle revolusjonen endret liv

Tidlig på 1900-tallet gjorde den industrielle revolusjonen det mulig å gjøre hjemmene våre enda smartere, blant annet ble flere av husholdningsapparatene introdusert, som støvsugeren, tørketrommel og vaskemaskin, kjøleskap og oppvaskmaskiner. Selv om dette ikke regnes som “smarte” apparater, endret de livet til mange familier i starten av dette århundret, og banet vei for de første smarte løsningene. 

Det første smarte automatiseringssystemet

Det første smarte automatiseringssystemet ble utviklet i 1966, basert på ideer som ble til allerede på 1930-tallet. Dette systemet gjorde det mulig å kontrollere temperaturen i hjemmet, slå apparater av og på og skrive ned handlelister og oppskrifter. 

Utviklingen fortsatte på 70-tallet etter at elektronikk ble gjort rimeligere og dermed lettere tilgjengelig for folket. Utviklingen fortsatte videre utover 90-tallet. 

Utviklingen skyter fart

Det var på 2000-tallet at utviklingen av smarthusteknologien virkelig skjøt fart, parallelt med denne type teknologis popularitet. Det dukket opp flere og flere nye produkter og teknologier, som etterhvert ble rimelige alternativer og derfor levedyktige på markedet. I dag er det nesten ingen grenser for hva du kan gjøre med hjemmet ditt når det kommer til smartteknologi. 

Hvilke muligheter for smarthus finnes?

Det finnes mye du kan gjøre for å et litt smartere hus. Det er fullt mulig å legge til smarthusløsninger både før og etter boligen har blitt bygd, og vi i H-I Elektro bistår deg i alt fra planlegging til gjennomføring. 

Noen av de vanligste løsningene er:

 • Inneklima 
 • Energisparing
 • Underholdning og kommunikasjon 
 • Automatisering
 • Sikkerhet

Det er for eksempel fullt mulig å installere funksjoner som markiser som går ned når solen skinner gjennom vinduet, automatisk justering av temperaturer i ulike rom for ekstra energisparing og ulike sikkerhetsløsninger, som for eksempel muligheten til å slå av kurs for komfyr når du drar. 

I dag finnes det utallige produkter for et smart hjem, og her er det egentlig bare fantasien og budsjettet som stopper deg. 

La smarthuset redusere strømforbruket ditt

Et smarthus er ikke bare praktisk, det kan også være økonomisk lønnsomt. Takket være moderne apper og trådløst styring kan du justere strømforsyningen etter når du er i boligen. Du kan blant annet skru av varme og belysning når du er utenfor boligen, og sette disse på igjen like før du kommer hjem. 

Spar penger på lys og varme

Særlig oppvarming av boligen er kostbart. Her er det mye å spare inn på regningen hver måned dersom du benytter deg av smart varmestyring. Du kan også sette en timer på oppvarmingen. Kanskje ønsker du mer varme om kvelden, mens du foretrekker å sove i et kjøligere rom? Tilpass strømforsyningen fine personlige behov.  

Hvordan kan H-I Elektro bistå deg?

Vi ser at det er et økende behov for enkle smarthusløsninger. Med travle hverdager ønsker folk flest å forenkle hverdagen der det er mulig. Personlige tilpasninger gjør hjemmet ditt mer komfortabelt og livet litt enklere. 

Hos H-I Elektro har vi lang erfaring og bred kompetanse, og kan hjelpe deg med å planlegge ditt smarthus. Vi utfører installasjoner både på nye og eksisterende boliger. Sammen finner vi de løsningene som passer deg best. 

Vi samarbeider med noen av de dyktigste folkene i bransjen, og kan derfor også komme med forslag til hvilke produkter som passer ditt hjem. Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

Slik gjør du huset ditt smart

H-I Elektro hjelper deg å planlegge ditt smarthus. Er du usikker på om det er noe for deg? Eller synes du det er vanskelig å se for deg det ferdige resultatet? La oss gi deg tips til hvordan du kan gjøre det – steg for steg.

Steg 1: Etabler en “hub”

Det aller første steget bør være å skaffe en såkalt hub. Dette er et slags samlingspunkt for smarthuset ditt. Du kan gjerne se på dette som “hjernen” til resten av huset ditt. Den kobler ulike komponenter som lys, lyd og sikkerhet sammen. 

Videre er huben koblet til en app på telefonen din, og herfra styrer du all smartteknologi i huset ditt. Flere store aktører på markedet har egne hubs, for eksempel Amazon Echo og Google Nest Hub.

Steg 2: Koble til høyttalere

Et smarthus kan være så enkelt som at du kobler sammen høyttalerne på kjøkkenet, stua og soverommet gjennom huben. Da kan du få Siri, Alexa eller Google Assistant til å skru på radioen om morgenen eller musikk til festen – med bare stemmen. Du kan også få værmelding, nyheter og lignende. 

Steg 3: Ekspander med belysning

Før var stemmestyrt belysning science fiction. Nå er det kommet en rekke smarte løsninger innen belysning på markedet. For eksempel er Philips Hue svært populært. Med et enkelt trykk på appen eller ved å gi en kommando kan du skru av og på, dimme og til og med endre fargen på lyset.

Nå har du koblet både lysene og høyttalerne til hubben, og kan kontrollere begge fra telefonen eller via stemmen. Da trenger du bare si ordet “fest”, og så setter lydanlegget på din favorittmusikk mens lyset endrer seg i takt med musikken.  

Steg 4: Kun fantasien setter grenser

Vil du utvide med flere funksjoner og systemer? Nå er det bare fantasien som setter grenser. Du kan for eksempel gjøre døren smart. Da trenger du kun fingeravtrykk, en kodebrikke, en kode eller telefonen for å åpne døren – du velger selv hva som passer deg best.

Du kan med andre ord åpne en smartdør fra telefonen. Det betyr at du kan åpne mens du er i et annet rommet. Dette er perfekt om du har satt deg godt til rette i sofaen, eller hvis du er opptatt med noe annet. En slik løsning er også egnet for personer som er dårlig til beins eller lignende.

Andre tjenester 

H-I Elektro AS har lang erfaring og bred fagkompetanse. Alle våre elektrikere er presise, dyktige og alltid nøye med arbeidet de gjør. Du vil alltid få arbeid som er utført i henhold til dagens retningslinjer, og som er utført av en autorisert elektriker. 

I tillegg til smarthus, kan vi også bistå på andre områder som krever en profesjonell elektroinstallatør. 

Vi utfører blant annet tjenester som:

 • Oppussing og rehabilitering
 • Rehabilitering av det elektriske anlegget
 • Montering av elbillader
 • Smarthus
 • Tele- og dataløsninger
 • Ladeboks

Les mer: Elektriker Oslo 

Hvem er vi?

H-I Elektro har siden etablering i 1997 jobbet lidenskapelig med å gi våre kunder det beste innen elektrikertjenester, både når det kommer til service, arbeid og produkter. Vi startet vår reise som autorisert elektroinstallatører under navnet Haltuff og Ihlebæk, men byttet senere navn til H-I Elektro, som i dag har 6 høyt kvalifiserte medarbeidere, og utfører oppdrag i hele Oslo og Akershus-området. 

Mange fornøyde kunder

Vårt fokus ligger alltid på kundens behov og kundens beste. Vi har mange tilfredsstilte kunder, som bruker oss på grunn av vår gode service, kvalitet, fleksibilitet og konkurransedyktige priser. 

Uansett hva du har behov for av elektrikertjenester, kan du kontakte oss – enten det er installering av smarthus, lader av elbil, vedlikehold av sikringsboks eller noe helt annet. 

Ta kontakt i dag for mer informasjon

Ønsker du å gjøre hjemmet ditt smartere? Ta kontakt med oss idag for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan bistå deg. Vi kommer gjerne på befaring. Hos oss får du alltid høy kvalitet og rå service fra alle våre elektrikere. 

Høres dette ut som noe for deg? Bestill elektriker eller ta kontakt med oss for en hyggelig prat om hvordan vi kan bistå deg. 

Vi ser frem til å høre fra deg!

Har du spørsmål? Send oss gjerne en melding!